onsdag 7 oktober 2009

En tunn linje


Innan man med friskt humör gett sig in på Blocket så har man ingen förståelse för hur ”Tvättbjörne skötbord” (den uppfällbara varianten) kan vara ett så hett eftertraktat byte att man får lägga kontinuerlig bevakning på sidan för att ens ha tillstymmelsen till chans att lägga sina giriga vantar på ett.

Jag köpte mitt i lördags. Vi upptäckte att det inte riktigt passar badkaret när vi kom hem, men efter så mycket slit så får det gå ändå.

Mitt Blocketberoende har vuxit i ungefär samma takt som magen. Man inser snabbt att de verkliga konsumtionsmonstren i vårt samhälle, det är barnen. Någon som inte kan säga vad de vill ha, vill troligen ha det mesta. För att vara på den säkra sidan så kan man i alla fall tänka så. Resultatet blir att sidorna på Blocket är överfulla av de där inte helt klockrena köpen, märkta med använd en gång eller nyskick.

Samtidigt så kan den där krämen som gör att bröstvårtorna inte helt torkar ihop till såriga, aj-aj-iga, icke-amningsbara små russin kanske rädda ens liv en dag framöver.

Det är verkligen en tunn linje mellan ”less is more” och ”more is more”.

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det tänkt att min systerdotter/son ska vara på den där grejen??? Den ser ut attkunna falla ihop vilken sekund som helst. Är det här ett försök att pressa din familj på pengar till nya grejer så fungerar det. Hur mycket vill du ha?
/ Lillebror

Skicka en kommentar